PECAH

PECAH Reading PECAH Author Khairulnizam Bakeri Ls17.eu Pecah Bank CIMB Shah Alam Simpan Harta Herman, Alan, Radi, Dan Don Sempat Lari Dengan Wang Namun Alan Ditembak Pengurus Bank Parah Mereka Sepakat Ke Hospital Rumah Seri Memori Simpan Warga Emas Bakar Sang Penghuni Dimamah Dosa Tiba Tiba Tumbang Hilang Sedar Lidya Sang Jururawat Dan Dr Vivian Gegas Bantu Mereka Sepakat Ke Hospital Hospital Tengku Ampuan Rahimah Simpan Nyawa Alan Di Wad Kecemasan Bakar Di Wad Lelaki Herman Don Radi Mahu Cabut Namun Terbantut Kereta Kandas, Sedang Inspektor Paul Tiba Pantas Pintu Pagar Hospital Dikawal, Mereka Perlu Cari Akal Herman Lidya Cinta Hati Dalam Denyut Debar Herman Di Celah Kerunyut Gebar Bakar Satu Persatu Kisah Terpokah Satu Persatu PECAH PECAH Hardcover Edisi Terhad Sebuah Novel Khairulnizam Bakeri Mula Dijual Pada Hujung Bulan Jun 2012 200 Keping, RM35, Hanya Online Di Events PECAH Juga Novel Fixi Pertama Yang Difilemkan. Selepas Kelabu, aku merasakan Pecah adalah keluaran terbaik Buku Fixi Ia bukannya novel klise tetapi ia menghimpun seribu satu rasa Sarat dengan aksi dan drama Membuatkan aku tak henti henti untuk menyelak halamannya satu per satu wink Kalau ikutkan, sinopsis cerita ini mudah saja Kisah 4 orang rakan yang merompak Bank CIMB Shah Alam Herman, Alan, Radi dan Don sempat melarikan diri dengan wang yang dirompak Malangnya Alan ditembak pengurus bank, Kazim Sedikit mencacatkan rancangan rompak Selepas Kelabu, aku merasakan Pecah adalah keluaran terbaik Buku Fixi Ia bukannya novel klise tetapi ia menghimpun seribu satu rasa Sarat dengan a
Inzal.Ini komen 6 bulan lepas.Selepas keluaran novel ke 12 Fixi, saya kembali membelek novel ini semula Dari teknik penceritaan sehinggalah langgam bahasanya, ia sekacak sampulnya.Juga, ia buat saya ter cakap, Huh, siapa RAM Pecah merupakan sebuah novel terbitan FIXI yang ditulis oleh Khairulnizam Bakeri Pecah mengisahkan sekumpulan manusia yang bekerjasama dan berpakat untuk melakukan rompakan di Bank CIMB Shah Alam Pakatan ini melibatkan Herman,Lidya,Alan,Don dan Radi Masing masing mempunyai motif yang tersendiri untuk melakukan rompakan tersebut Bukan sahaja wang tunai yang menjadi sasaran,tetapi,juga sebuah peti kecil yang disimpan di dalam bank tersebut.Bermula dengan Alan yang cedera ditembak oleh pengurus Pecah merupakan sebuah novel terbitan FIXI yang ditulis oleh Khairulnizam Bakeri Pecah mengisahkan sekumpulan manusia yang bekerjasama dan berpakat untuk melakukan rompakan di Bank CIMB Shah Alam Pakatan ini melibatkan Herman,Lidya,Alan,Don dan Radi Masing masing mempunyai motif yang tersendiri untuk melakukan rompakan tersebut Bukan sahaja wang tunai yang menjadi sasaran,tetapi,juga sebuah peti ke
SUPERBBarulah sekarang hamba mengerti kenapa buku ini perlu diterjemah dalam bentuk filem pula Buku ini dan isinya superb Pertama sekali, hamba tidak merasa perlu untuk membandingkan Pecah dengan buku buku Fixi lain yang telah hamba baca sebelumnya tetapi setakat ini Pecah adalah buku terbaik keluaran Fixi dari semua segi.Plot dan jalan cerita yang sangat menarik, teliti dan kemas paling tidak pada pembacaan hamba Pastinya merangka sebuah kisah seperti ini bukanlah senang dan tentunya ti SUPERBBarulah sekarang hamba mengerti kenapa buku ini perlu diterjemah dalam bentuk filem pula Buku ini dan isinya superb Pertama sekali, hamba tidak merasa perlu untuk membandingkan Pecah dengan buku buku Fixi lain yang telah hamba baca sebelumnya tetapi setakat ini Pecah adalah buku terbaik keluaran Fixi dari semua segi.Plot dan jalan cerita yang sangat menarik, teliti dan kemas pa
Hari ini dalam sejarah Inilah fiksyen Melayu yang pertama sekali saya berjaya baca hingga ke halaman terakhir Kepada sesiapa yg mengenali saya adalah 5 orang saya memang tidak membaca fiksyen Melayu Panjang ceritanya Senang cakap, kalau fiksyen memang 100% English only Pecah memecahkan rekod peribadi itu Cerita thriller yg men thrill kan Mula mula baca macam wayang Quentin Tarantino ada geng perompak, ada bank kena samun, ada tembak tembak sikit, ada polis buntu nak cari bukti Ada pu Hari ini dalam sejarah Inilah fiksyen Melayu yang pertama sekali saya berjaya baca hingga ke halaman terakhir Kepada sesiapa yg mengenali saya adalah 5 orang saya memang tidak membaca fiksyen Melayu Panjang ceritanya Senang cakap, kalau fiksyen memang 100% English only Pecah memecahkan rekod peribadi itu Cerita thriller yg men thrill kan Mula mula baca macam wayang Quentin Tarantino ada geng perompak, ada bank kena samun, ada tembak tembak sikit,
Ironi kan, bila seorang pengamal undang undang cuba mencabar undang undang Inilah yang penulis cuba ketengahkan dalam Pecah Seperti Kasino, Pecah juga berlatarbelakangkan jalan cerita yang ringkas.Kisahnya, 4 orang rakan merompak CIMB Bank, Shah Alam Herman, Alan, Radi dan Don sempat melarikan wang rompakan dan juga satu safe deposit box kepunyaan Bakar Malangnya, kaki Alan ditembak oleh Kazim, pengurus bank Kalau dalam situasi biasa mesti dah kantoi tapi malangnya tidak Mastermind mereka, Ironi kan, bila seorang pe
Buat baik dibalas baik, buat jahat dibalas jahat atau diistilahkan sebagai karma aku fikir boleh diekploitasikan untuk menjustifikasikan perlakuan jenayah berlandas rancangan manusia, perkenan dari tuhan pula bukan soal aku Peralihan dari satu babak ke babak lain agak pantas membikin pembaca macam aku tak jemu dan letih sepanjang pembacaan selain penggunaan banyak perkataan perkataan yang rare bagi aku, mungkin itu gaya tersendiri Khairulnizam Bakeri Kurang kejutan bagi a
Apa yang yang dapat diperkatakan Naskah ini memang lain Mula mula ingatkan ia hanyalah kisah rompakan bank sahaja,tapi ada isu lebih besar lagi,kisah disebalik rompakan,motif rompakan dan perancang utama disebalik semua ini,Penulis berjaya mengacau bilaukan emosi Ku. Aku cadangkan jika kalian mahu membaca Pecah, novel sulung daripada Khairulnizam Bakeri, sila sediakan sebotol air kosong dan membacanya di tempat yang selesa Ini adalah kerana aku berani jamin kalian akan berasa amat sukar untuk berhenti membaca Aku habiskan novel itu ketika berada di dalam bas, dalam perjalanan dari Kajang ke Butterworth, hanya berhenti membaca untuk dua kali iaitu ketika bas berhenti untuk toilet break dan makan tengah hari.Satu perkataan untuk merumuskan penceritaan plot P Aku cadangkan jika kalian mahu membaca Pecah, novel sulung daripada Khairulnizam Bakeri, sila sediakan sebotol air kosong dan membacanya di tempat yang selesa Ini adalah kerana aku berani jamin kalian akan berasa amat sukar untuk berhenti membaca Aku habiskan novel itu ketika berada di dalam bas, dalam perjalanan dari Kajang ke Butterworth, hanya berhenti membaca untuk dua kali iaitu ketika bas berhenti untuk toilet break dan makan tengah hari.Satu perkataan untuk merumuskan penceritaan plot Pecah adalah pantas Plotnya pantas, naratifnya pantas Heck, dialognya juga pendek pendek dan pantas Fiksyen thriller jenayah dalam Bahasa Melayu ini mempunyai 50 bab dan sa
FUH pening jap sebelum ni sya baca novel dah nmanya novel, mmg pasal cintalah kn tapi sya bca novel pasal perkahwinan bkn akhir2 baru nk kahwin tu novel yg sya x kn baca ex some novels dri penulis kegemaran. tu pun sbb byk ilmu agama klu hanya cinta semata mata, hell no n goodbye novel plot dia tersusun ending mmg happy setakt ni x pernah lgi sad ending novel yg sya dah baca first time baca buku fixi plot tunggang langgang confuse kejap sya bca yg edition hardcover punya alhamdul FUH pening jap sebelum ni sya baca novel dah nmanya novel, mmg pasal cintalah kn tapi sya bca novel pasal perkahwinan bkn akhir2 baru nk kahwin tu novel yg sya x kn baca ex some novels dri penulis kegemaran. tu pun sbb byk ilmu agama klu hanya cinta semata mata, hell no n goodbye novel plot dia tersusun ending mmg happy setakt ni x pernah lgi sad ending novel yg sya dah baca first time baca buku fixi plot tunggang langgang confuse kejap sya bca yg edition hardcover punya alhamdulillah mcm ni rupanya buku fixi ye tpi sya suka,, lain dri novel cinta sume tu pening kepala klu byk konflik okay lol, merepek jak lebih, now start review bout this book.mula2 sya confuse eh, herman dah kahwin asal bercinta dgn lidya herman curang herman dah ada ank like arrhhhhh apa ni plot tk tersusun then it s like boom mmg PECAH satu persatu.bgi sya, cite ni ringkas je pasal c